Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

søndag 5. desember 2010

Min første knytebukse

Vel, det er vel egentlig lillebror sin knytebukse, men sydd av meg er den iallefall! Jeg har funnet ut at jeg liker godt å tegne mønster selv, litt ut i fra klær guttene alt har, og litt ut i fra bilder. Jeg liker smale modeller, og gjerne med litt retropreg, så denne buksa fikk en kant (eller hva det heter på syspråket!!) forran. Jeg hadde tenkt at de skulle ha litt mer sleng i beina, slik at de ble posete, men ser at jeg må endre mønsteret litt pga ribben i beina. Liker godt ribb i beina, for da gjør det jo ikke noe om de er litt lange i starten. Jeg har nok en lang vei å gå på å få til applikasjonene fine, og denne ble jeg absolutt ikke fornøyd med! Ikke hadde jeg slikt sypapir til å ha bak, og ikke hadde jeg applikasjonsvliselin heller, så det hele ble rimelig "på gefühlen"!. Men startvanskene til tross, så sitter buksa som et skudd! (og beian er like lange, selv om det ikke ser slik ut på bildet!!!) Både grå velour, svart ribb og jersey med rundinger er fra Stoff og Stil.

2 kommentarer:

  1. Applikasjoner er ikke lett. Jeg har noen slike sømmer på mi maskin som egner seg veldig godt. Men man må ha noe på baksiden for at det skal bli fint. Jeg har brukt bare noe man stryker på, husker jo ikke navnet på det. Er ikke heeeelt inni søm-vokalbularet enda jeg heller. Dessuten er det vanskelig å applikere på stretch-stoff også. Hos meg blir det litt gloser av sånt! ;-) Kjempefin bukse!! Ypperlig med sånne myke bukser på vinteren som de ikke trenger å ta av når de skal ut. Kan ha de under dressen!

    SvarSlett
  2. Tror jeg må komme meg på butikken og kjøpe litt "sånn stoff til å ha bakpå" ja. Kom over en blogg her tidligere med god beskrivelse av hvordan en applikerer fint, men kan da skjønne at jeg ikke har tid til å vente til butikken åpner før jeg får gjort meg ferdig med buksa!!!! Får da være grenser for tolmodighet!!!! he he! Det var jo tross alt en "prøvebukse"!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...