Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

torsdag 16. februar 2012

Til en liten prinsesse
Jeg venter stadig på at den nye maskinen min, huskkylock S25, skal komme i hus, og dessverre kom den ikke før vi skulle i 2 årsdag til en liten venninne som ble 2 år. Et av mine ferdigklipte prosjekt måtte derfor syes på den gode gamle symaskinen min, men derimot så svikter jo den aldri!!!!

Sist helg var jeg og min søster innom Textart, og fikk kjøpt litt nye stoffer. Det skjønne rottestoffet fra Lilando var absolutt perfekt til å matche JNY sine gule skyer. I kombinasjon med grå velour og litt prikker, også fra Textart, ble det en riktig så sprek kjole syns jeg. Den er sydd med utgangspunkt i møsnter fra Meedom, men etter å ha klippet den, så jeg at den var rimelig stor i strørrelsen. Har derfor både klippet den litt smalere og kortere enn den skulle. Men alikevel er den mye større enn det jeg vil si er str 2 år ja. Dette er også første gang jeg forsøker meg på lommer, og det var jo ikke vanskelig i det heletatt! Det ble prikker inni den, og de ble markert med en pyntesøm i hvit. Skulle jo egentlig hatt en av de fine flatlock sømmene på Huskylocken til den, men slik ble det jo da ikke!

Når man selv ikke har jenter i hus, må en jo benytte sjangsen til å sy to kjoler til jubilanten! Den andre ble en A formet sommerkjole/ tunika i JNY sine rosa skyer i frotte. Kantet med lilla ribb fra Stoff og Stil, og med kengurulomme i pirkker fra Textart. Denne er også mønster fra Meedom, og er sydd i str 86, da mønsteret var stort i størrelsen. Denne var kjapp og sy, og jeg ble i riktig så sommerlig humør av å sy den!!!!

Det kan tilføyes at jubilanten ble fornøyd, men at min 2åring var noe misfornøyd med at de fikk ny eier. Han har jo vært prøvekanin for begge, og gikk derfor rundt i selskapet og sa "Min" om kjolene!!! Skjønne lille gutten!!!

3 kommentarer:

  1. Fine kjoler!!!Rottestoffet er bare herlig. Skjønner godt at du venter på symaskina di, ja. Men du er jo har jo hatt hell i uhell, for å si det sånn, med maskina. !!!

    SvarSlett
  2. Lenge siden jeg har vært inne her nå:) Veldig veeeldig masse fin, blir så utrolig imponert. Hedda synes og kjolen var fantastisk fin, som hun sa:) Hun er 2 1/2! Hvis du har noen flere tips til småtisser som skal til synden tar jeg gjerne i mot. Vil jo gjerne de skal være lettkledd og tildekket på en gang!! Sydde noen ballongbukser til frøkna når hun var i krabbealderen, og det blir nok noe lignende til lillebror og... Anbefaler deg å følge Gekko og!! Utrolig mange fine tips:))

    SvarSlett
  3. Takk for litt skryt! Tunikaer og ballongbukser må jo være gode antrekk til småttiser i varmere strøk. Jeg har prøvd meg på å sy litt shortser også, siden gutta mine er lite begeistret for kjoler!!! Må finpusse shortsmønsteret før Spaniatur i mai iallefall.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...