Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

torsdag 28. juli 2011

Første produksjon

Første produksjon både etter ferien, og etter ankomsten av min nye samboer, Huskylock S25. Jeg har brukt endel tid i ferien på å prøve å bli venn med den, og det går framover. Siden dette er en kombimaskin som syr både overlock og coverlock sømmer, er det endel funksjoner en kan gå seg vill i! Heldigvis fikk jeg god opplæring av hun jeg kjøpte den av, men mye av det er jo alt glemt når en sitter der og skal prøve seg fram selv!

Men jeg har da prøvd meg på både noen siklesmekker, og noen klær, og det går stadig bedre. Vanskelig å helt beregne hvor den kuttekniven kommer når jeg syr overlock, så jeg sliter med å svinge, men trening skal visst gjøre mester! Og nei, det er ingen angreknapp om en først har kuttet litt feil!!!!

Det første ferdige resultatet er en genser til lillebror, apejersey fra Myllymuksut og armer i ribb fra lokal stoffsjappe! Str 92, og mønstert er fra Soff og Stil. Det er vel også første gang jeg faktisk viser fram nærbilder av sømmene på innsiden av klær jeg syr, men denne gangen er jeg jo riktig så stolt!
6 kommentarer:

 1. Fin genser og nydelig stoff! Grattis med overlock, det er en fin ting ;-) God sommer fra Gulltan & Pus

  SvarSlett
 2. Ja, dette apestoffet er definitivt en av mine store favoritter! Er virkelig fornøyd med kjøp av ny maskin også, men merker at den gir meg litt hodebry også! Vanskelig å få til alt med en gang, og da blir jeg bittelitt utolmodig!!!!

  SvarSlett
 3. Så mye fint du syr! Legger meg til her :)
  Og gratulerer med coverlock :D Jeg er også litt utålmodig med den nye overlocken min, men tror vi skal bli riktig så gode venner etterhvert :D

  SvarSlett
 4. Takk for kjekke kommentarer og skryt! Ny maksin fortjener litt tolmodighet ja, og så lenge den viser velvilje og noen gode resultater, så skal jeg gjøre mitt for å utvikle vennskapet vårt!!!

  SvarSlett
 5. Flott genser! Vurderer sjølv å kjøpa overlock, men er veldig i tvil kva eg skal velge. Ein kan jo ikkje få alt på ein maskin som du skriv... Eg vil legge meg til som følger, men er ikkje heilt sikker på korleis eg gjer det. mange flotte prosjekt du har!

  SvarSlett
 6. KJekt med kommentarer! BoHO, du legger deg til som følger ved å trykke på knappen merket "følg dette nettstedet" som du finner over de andre følgerne mine.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...