Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

onsdag 20. februar 2013

Sovetid

Selv om begge gutta he ri huset stort sett sover i sine elskede pysjer fra Nøstebarn nå på vinteren, så er det jo håp om lysere og varmere tider, og derfor var det på tide å sy noen nye pysjer. Først ut til minstemann. MEN her var mor generøs med sømrommet, og de ble jo alt for store!!!! Skulle sy str 3-4 år, slik at han skulle ha litt å vokse i, men disse ble en romslig str 4 år, minst!!! Overdelen er sikkert str 4-5 år, mens buksen vel er ca 4 år.

Da det sikkert blir sydd nye pysjer, og disse må ligge på vent en stund, legger jeg de liksågodt ut for salg.

KR 400 for jungel/stripe pysjen og kr 420 for kjøretøy/stjernepysjen.


tirsdag 19. februar 2013

Stadig "Ullgrader"

Her har det vært en aldri så liten bloggtørke! Etter jeg opprettet side på Facebook også, så ser jeg at mange følger meg der, og at trafikken her på bloggen har redusert seg noe. Men det kan jo selvfølgelig har noe med at jeg ikke har vært så flink til å poste ting her i det siste heller da! Men sy, det har jeg ikke hatt tørke på!!!

For en tid tilbake sydde jeg disse to t skjortene til minstemann. Det er jo stadig "ullgrader" ute, men på noen varmere dager syns jeg det blir litt voldsom med lange ulltrøyer under vanlige gensere på en varm og aktiv krabat. Og har t skjorter/ bodyer med kort arm er undervurdert!!! At ikke ullprodusentene har skjønt at det gode greier også på vinteren, det skjønner ikke jeg! Har på veslandet har vi jo ikke akkurat -10 vinteren igjennom......

Her er det Myllymuksut sin ullinterlock i kombinasjon med pinnsvinulla deres som har blitt klippet i. Fantastisk ull det altså! Mønsteret er med utgangspunkt i Medoom sitt grunnmønster på genser, og nå er minstemann blitt stor gutt han også, så sydde str 4 år denne gangen. Godt når de er litt lange og smale slik at de sitter godt fast nedi stilongsen syns jeg! Jeg ble absolutt ikke fornøyd med halsen på de lilla skjorten, da det var noe herk å kante med ullribb!!!! Gikk litt bedre med den røde, så til husbruk får det ævre godt nok!


søndag 3. februar 2013

Populære hetteluer i ull

Disse luene har blitt en skikkelig slager nå i vinter, og det har blitt sydd en god del på bestilling. Mini her i huset har også en, og i all beskjedenhet er de skikkelig gode!!!! Alle er sydd i to lag ull fra Myllymuksut, og mønsteret er mitt eget, men med utgangspunkt i hettene til en jakke i "Børntøy de selv kan sy 0-4 år".




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...