Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

lørdag 31. desember 2011

Søskenbarnmatch


Til julegave til min eldste, og vel eneste, nevø, ble det en lignende genser som jeg sydde til husets eldstemann for ei tid tilbake. Mønsteret er modifisert utgave av stoff og stil sitt, og str er sånn ca 7 år.

tirsdag 27. desember 2011

En julegave

En av tingene jeg fikk sydd før jul var en tunika til min niese på 3,5 år. Stoffene er fra Tiljamiid og mønsteret er fra Stoff og Stil. Litt merkelig måte ¨sy halsåpningen på , og særlig når min Huskylock S25 var på service, men med litt impoviering ble det greit. Forøvrig var det vanskelig å finne en passende farge å kante med, siden det hvite egentlig er en smule blått.....



torsdag 22. desember 2011

En liten biltur


Jeg kom over dette herlige bil velour stoffet på den lokale stoffbutikken, og syns gutta måtte ha litt klær i det. Jeg digger lilla til guttene! Til minstemann sydde jeg en heldress, siden jeg syns de er superkule og praktiske. Deilige og myke til aktive krabater! Mønsteret er eget, og str er ca 92. Storebror fikk en genser etter stoff og stil mønster, og den er ca str 5 år. Heldressen er alt tatt i bruk før bildene ble tatt, så den ser ikke fullt så ny og fin ut som den ubrukte genseren.

lørdag 17. desember 2011

Ny verdensborger

En liten frøken må få en liten oppmerksomhet! Liker dette uglestoffet fra Jofotex veldig godt, da det har en fantastisk kvalitet. Bodyen er sydd etter eget mønster i str 62. Buksen skulle først bli en knytebukse, men godt uti prosessen ble jeg klar over at en ble alt for kort i overdelen. Slik er det når en skal tegne mønster selv før en begynner! Dessverre var dette siste rest av Hilcos vinterfrotte, så da ble løsnignen å klippe den av og lage en vanlig bukse istedet. Den ble jo egentlit riktig så "julete"!!!

mandag 12. desember 2011

Ikke "liker", ELSKER!!!!




Nope, ikke nok å trykke "liker" på denne altså, jeg simpelthen ELSKER både, fargen, stoffet, stilen, gutten, snittet, ALT!

Buksen har jeg sydd etter samme mal som denne, kun i en noe større utgave. Den gang fant jeg inspirasjon til modellen i Heilt spesiell sin blogg, og særlig knappene på skuldrene er jeg svært fornøyd med. Modellen er egentlig ganske smal, men med litt vidde i beina. Nederst satte jeg i en strikk som senere kan taes ut igjen. Minstemann må bare få litt lengre bein først!!!! Regner med at minstemann skyter i været nå som vi har fått cøliakien hans under kontroll. Jeg har brukt Hilco sin vinterfrotte, og den var helt herlig! Den føles egentlig som en blanding mellom ull og frotte, og jeg angrer allerede på at jeg ikke kjøpte mer! Storebror skulle nok også hatt ei lignende joggebukse tenker jeg.... Elsker retropreget på buksen ved å sy et legg forran, og også de hvite kontrastene ala Jubel syns jeg gir et herlig preg på den.

Åh, så fornøyd jeg er med denne!!!! Ikke ofte jeg legger med actionbilder av ungene, men denne fortjente det virkelig!

søndag 11. desember 2011

Tvilling match

Et par små knøtt så dagens lys for ikke så lenge siden, og da måtte jeg jo bare sy litt igjen! Til tross for at overlock/ coverlocken er på service! Hadde to stoff fra Stoff og Stil som jeg syns passet godt til en liten jente og en liten gutt. Manglet dessverre offwhite interlock til å kante med, så det ble turkis og askegrå istedet. Mønster er eget og str er sånn ca 62.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...