Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

onsdag 19. januar 2011

Vridd hals

I julen fikk jeg en deilig strikket hals av ei venninne, og denne er blitt mitt nye favorittplagg i vinterkulden. Siden jeg likte den så godt, tenkte jeg at det var en god gave å gi videre også, så nå får ei annen venninne glede av en lignende en. Den grå på bildet er min, og den viser hvordan den surres to ganger rundt hodet. Åhhhh, for et herlig plagg!!!!

Oppskriften er fra Pickles, men istedet for å bruke deres garn hadde jeg et deilig garn fra New Zealand liggende. 50/50 av merinoull og possum ull, og det er fantastisk mykt og kløfritt! Possum er forøvrig et merkelig dyr, som herjer rundt der nede. Kiwienes uttrykk om at " a good possum, is a dead possum" sier vel sitt om hvor glad de er i denne skapningen!!!! Men uansett, den har den mykeste pelsen som finns, og dermed er den jo utmerket som garn!!!! 

tirsdag 18. januar 2011

ETTERLYSNING!!!!

Etterlysningen er avlyst!!!!!!

Og elefantsmekke er på vei i posten til Anita!!!!






Det var trekning av giveaway'en min den 17. desember..... Vinneren ble høytidelig trukket, og det ble ANITA. Jeg har dog ikke lykktes å komme i kontakt med henne, så jeg prøver igjen på denne måten!!!! Anita, ta kontakt med meg snarest for avhenting av premie!!! Hører jeg ikke noe innen noen dager nå, så trekker jeg på nytt blant dere som tok lodd av meg sist!

lørdag 8. januar 2011

En smak av sommer


Da er vårens sydetur bestilt, og dermed dukket det opp et udekket behov for sommerklær til minstemann. Jeg har lenge hatt planen klar for å sy en sommerdrakt til han, og jeg syns det var spennende å forsøke å matche de elegante sneglene fra ZNOK med litt stripete interlock. Rimelig fornøyd med stoffkombinasjonen, men fomlet endel for å få til dressen. Jeg tok utgangspunkt i et møsnter fra Stoff og Stil som jeg har brukt tidligere, men denne gangen gjorde jeg noen individuelle  tilpassninger. Det var dog ikke så lurt, men læringskurven er bratt og samme feil gjøres nok ikke to ganger! Etter å ha prøv den på modellen, ser jeg at jeg må sette i et par knapper i halsåpningen da denne ble litt for vid, men siden mine små "jukse triks" ikke vistes da han hadde den på, får de forbli en hemmelighet! 



En dyd av nødvendighet

Smågutta her i huset har blitt riktig så glade i mammas hjemmemekka smekker, og da fristet det jo til å sy noen av de nye stoffene mine Disse er som tidligere sydd i vanntett PUL stoff fra Myllymuksut kjøpt hos CeTho Design. Jeg har tidligere brukt vanntett frottestoff som bakside, men nå hadde jeg ikke mer igjen av det, så denne gangen ble det flanell. Siden framsiden uansett er vanntett, så regner jeg med at det fungerer godt, til tross for at de ble endel tynnere enn tidligere.

mandag 3. januar 2011

Knytebukse til jubilanten

En liten ekstra bursdagsgave til minstemann som akkurat fylte 1 år! Jeg syns opplegget med knytebukse fungerer utmerket, så derfor ble det det denne gangen også. Inspirasjonen med å kombinere to ulike stoffer har jeg hentet hentet hos Kokalal, og hos meg ble kombinasjonen brun velour fra S&S og deilig frotte fra Myllymuksut. Størrelsen er i 86, men den ble lovlig lang, så måtte sy den opp litt ekstra. Det funket fint det, men da forsvant den herlige slengen som liksom var prikken over i'en på hele buksa. Trøster meg med at dne nok kan legges ned igjen når lillebror får strekkt seg litt! På underlig vis har har greid å få til en vri i stripene, slik at brettet nederst på beinet ikke ble helt bein, men det får duge til eget barnehagebruk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...