Om meg

Bildet mitt
I en alder av 35 år, har jeg erkjent at jeg vel må gå inn under betegnelsen "håndarbeidskjærring". Et ord som for meg ikke på noen måte er negativt ladet! Både arv og miljø har nok spillt inn, og gjort sitt til at det for tiden er strikking og sying som ligger mitt hobbyhjerte nærmest. Husets to små sjarmører på 3,5 og 6 år er mine trofaste inspirasjonskilder og prøvekaniner, og navnet på bloggen er derfor oppkalt etter storebrors lurvete koseløve og lillebrors snart oppspiste apekatt. Bloggen er hovedsaklig et sted jeg vil dele mine hobbyprosjekter, men jeg kommer nok etterhvert også til å legge ut ting for salg her. Utrolig kjekt om du legger igjen en kommentar, så ser jeg at du har vært her!

søndag 31. oktober 2010

Sutt og tutt


 
Disse klutene har lenge vært en slager, og siden det er så lenge siden jeg har sydd noen , fikk jeg ånden over meg og sydde et par. Den lyseblå er lillebror sin velbrukte klut, og denne har også påsydd en smokkesnor, da klut og smokk, sutt og tutt, hører sammen. Den lyserosa tror jeg havner i "til salgs" kategorien, da mine venner for tida kun får gutter!!!! pris: 80 kr

Disse kan jeg sy i andre farger dersom det er ønskelig, og dersom en vil ha smokkesnor på, koster de 115 kr

lørdag 30. oktober 2010

En lilla kreasjon

Jeg har fryktelig lyst til å vise fram min siste kreasjon, men da den skal være en gave (til en jeg mistenker er innom her....) får det holde med å vise fram det herlige blomstrete lilla stoffet fra Stoff og Stil. Et fullverdig innlegg kommer når gaven er overlevert!

fredag 29. oktober 2010

Selebukse til minsten





Etter mye om og men, fikk jeg omsider tegnet et mønster på selebukse til minstemann. Inni hodet visste jeg akkurat hvordan jeg ville ha den, men hvordan få det ned på papiret??? Jeg tok utgangspunkt i en dress jeg liker fra Ej sikke lei, studerte iherdig bilder av ei bukse fra moonkids, og fant gode tips og bilder i bloggen til Heilt Spesiell. Siden den er sydd i frotte, syns jeg den ble litt tynn til vinterbruk, så jeg sydde dobbelt bærestykke på den. Dermed syns jeg også selene og knappene satt bedre. Jeg har foreløpig ikke fått prøvd den ferdie utgaven på modellen min, da denne sover, men hååååper den passer altså! isåfall er det bare å hive seg over symaskina en gang til. EEEEEEELSKER denne stilen!!!

torsdag 28. oktober 2010

Tannløst monster


Denne har ligget halvferdig i kurven aldri så lenge. Har egentlig bare manglet å feste tråder og brodere øyne og tenner, men siden sydilla har slått meg halvt i svime, har strikkingen blitt kraftig nedprioritert. Men nå har også minstemann så smått begynt i barnehagen, og behovet for ei tykkere ullbukse meldte seg raskt. Siden buksens eier foreløpig kun har to tenner, syns jeg det ville være urettferdig om monsteret fikk flere! Vi får heller se om det ikke blir flere på dem begge etterhvert! Strikket av diverse rester av babyull, uten at restelageret mitt krympet nevneverdig av den grunn!

Pingvinenes marsj

Jeg syns den heldressen jeg sydde manglet noe, og kanskje kan en liten smekke gjøre susen som litt praktisk pynt? Jeg har tegnet eget mønster med utgangspunkt i en smekke fra Name it, da jeg syns de er passelige i størrelsen til min lille sikklegutt! Det blir nok flere av disse. Enkelt å sy, og kjekt med alt som matcher!

onsdag 27. oktober 2010

En heldress

Legg til bildetekst
Nå begynner virkelig symaskinen å komme i varmen igjen! Denne gangen ble det er heldress til lillebror etter mønster fra Stoff og Stil, og i en kombinajosn av velur og jersey stoff. Denne ble jeg faktisk rimelig fornøyd med, og arbeidet var unnagjort på en kveld. Litt knot å sette i de knappene siden kanten var såpass tykk, men et par dugelige hammerslag fikset den saken også! Dressen er str 80, men siden jeg hadde kjøpt mønsteret i str 74, måtte det justeres litt her og der. Den kunne vel vært bittelitt videre i armene, men pga god stretch og at jeg liker det litt smalt ble det supert!

tirsdag 26. oktober 2010

Smekk på fingrene?

Smekk på fingrene skal ungene slippe å få, men smekke rundt halsen når det skal spises selv, -det slipper de ikke unna! Smekkene jeg sydde tidligere er blitt svært så populære blant husets minste, og jeg så at jeg trenger noen flere i omløp. Som tidligere sydde jeg et par i såkalt PUL stoff (vanntett og pustende tøybleiestoff, som jeg egentlig trodde var voksduk da jeg bestilte det...), og i tillegg ble det et par i vanlig frotte med vanntett stoff på baksiden. Liker best når smekker er vanntette jeg. Elefanter og aper legges ut for salg, 75 kr per stykk,, mens troll og blomster har havnet i skuffen klar til bruk.

Merkevare? Merkelapp? Merkelig lapp?

JIPPI! Enderlig er mine egne merkelapper i hus. Bestilte de fra Mina Namnband og er superfornøyd! Angrer allerede på at jeg ikke bestilte de i flere farger. Disse er hvite med brun skrift, og skal nok få bein å gå på, siden de de passer perfekt til mine retro-prosjekter!

Storebrors bestillingsverk

Da jeg var på Stoff og Stil i høstferien kom jeg over et stoff med roboter på, og syns det måtte bli et prosjekt til storebror. Han selv foreslo at " ei T-skjorte kanskje", og mor tok saken! Jeg sydde etter mønster fra Stoff og Stil, og valgte å bruke orange ribb på armene. Jeg må innrømme at jeg slet fælt med å få til en fin kant på halslinningen, og har herved bestemet at på det punktet skal IKKE mønsteret følges neste gang! Pjokken ble dog strålende fornøyd, og var stolt som en hane da han gikk i barehagen i går. Alle som ville, fikk da høre historien om at "mamma har sydd denne te meg!"

lørdag 23. oktober 2010

Høstferie

Det har blitt lite aktivitet både på bloggen og ved symaskina de siste par ukene. En liten høstferie med ungene på hjemlige trakter var både etterlengtet og herlig. At alle mann ble syke fikk så være, så ære være en mormor verdt sin vekt i gull. Jeg fikk meg også en tur på Stoff og Stil, uten barn, og da fløy tida. Drøye 3 timer etter min ankomst, surret jeg meg ut derifra, med to store poser fulle av stoff, stæsj og et par nye mønster. Utrolig nok greide jeg å matche de fleste stoffene med ting jeg har få før, slik at jeg håper på å få til noen herlig kombinasjoner. Merkelig nok er det retro som ligger mitt hjerte nærmest for tida. Tror det å se våre egne barn i like klær som da vi selv vokste opp gjør både meg og mannen litt sentimentale.

Nå er vi tilbake fra ferie, og ute har den første snøen falt, og forsvunnet. Jammen på tide å finne fram symaskina og la kreativiteten blomstre!!!

mandag 11. oktober 2010

Rushtid!

 Et deilig frottestoff fra Mullymuksut var fullt av herlige biler, og i mitt hode så det ut til å bli ei perfekt guttebukse. Jeg tegnet eget mønster basert på ei passende bukse fra Lindex, men da stoffet var noe mindre stretchy enn først antatt ble resultatet en lovlig smal modell. Jeg sydde på laaaang ribb i livet og ved beina, i den hensikt å kunne ha den lenge, men ser at det blir litt knapt for min lillegutt, som er noe godt i hold! Men det ble et lærerikt prosjekt uansett, og lysten til å sy mer har overhodet ikke fått seg en knekk til tross for et noe annet resultat enn forventet. Så om noen har en litt lang og slank gutt, kan jeg jo vurdere mitt første salg her på bloggen! Hmmm, kanskje jeg rett og slett skal lage et salgsinnlegg..... Buksa er iallefall en slank 74 størrelse! Og går under hammeren for en 100 lapp!


Lille Olle Bolle

En liten oppdatering om nybegynnerflaksen! Storebrors bukse falt i smak, og ble rask døpt til Lille Olle Bolle buksa!

onsdag 6. oktober 2010

Nybegynnerflaks!

Selv om jeg har hatt symaskin i maaange år, og mye rart har blitt lagd, har jeg aldri prøvd meg på barneklær før, eller andre klær heller for den saks skyld! Men en gang er den første, og de herlige frottestoffene fra Myllymuksut lå og skrek etter å bli klær!!!! Trollunge stoffet syns jeg passet utmerket til en heldress til lillebror, og matchende bukse til storebror. Begge er sydd etter eget møsnter, basert på en dress fra Småfolk, og ei bukse fra Janus. Begge har nok helt klart forbedringspotensiale, men til å være første produksjon, kan de jo anses som en vareprøvekolleksjon kanskje?

Lillebrors dress er i ca str 80/86, og er dermed litt stor enda. Jeg ble fornøyd med glidelåsen, men ser at jeg må lære meg å klippe ribben rundt armehull og hals mindre neste gang. Da den strekker seg litt under syingen ligger den ikke så fint inntil som jeg skulle ønske. Strorbrors bukse er enda ikke prøvd, men frykter den ble litt kort i skrittet. Kunne nok løst det med en lengre ribb, men det hadde jeg ikke!!!!





Finsk retroglede

I går fikk jeg pakke levert på døra! Greide ikke la være å bestille bittelitt (!) stæsj fra finske Myllymuksut her om dagen, og den superraske leveringen fikk sving på kreativiteten. Jeg absolutt elsker de fargeglade retromotivene! Siden lillebror har fått det for seg at de fleste måltider skal spises uten hjelp, så var det på tide å fikse noen STORE gode smekker. Jeg trodde egentlig jeg harre bestilt stoff med voksbelegg på forsiden a la voksduk, men istedet var det belegg på baksiden a la tøybleier. Vanntette er de uansett og funket godt til sitt formål. Jeg sydde frotte på baksiden, så om nøden er stor, kan de strengt tatt brukes på begge sider. Planen var egentlig å vrangsy dem, men pga voksbelegget hang det seg bare opp i maskina da. Istedet ble den en noe ustødig kantsøm, da syferdighetene var noe rustne på morgenkvisten! Da storebror kom hjem fra barnehagen, lot han seg begeistre av elefantene, og mente at den smekken var akkurat passelig til han!

I påvente av mine egene merkelapper "Løvebrøl og Apestreker", som er bestilt fra minanamnband.se, fikk de påsydd en lapp med "Mom's creation".





lørdag 2. oktober 2010

Apeguttens vognpose


Høsten er for alvor kommet, og behovet for pose i vogna til lillebror har for lengst meldt seg. Jeg syns det var vel tidlig å finne fram dunposen, så etter en liten tur innom Stoff og Stil, var det bare å sette igang å sy. Har sydd den etter målene på en SnuggleBuggle, og lokket kan taes helt av. Siden jeg fant en liten applikasjon med en ape på, måtte jeg jo bare dekorere lommen med den. Både mamma'n og lillegutt er strålende fornøyd med resultatet!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...